Unieke Drone video'sgemaakt met race drones

Over dronevlucht

Vroeger wilde ik altijd piloot worden

Wie niet? Het gevoel van vrijheid en overal naar toe kunnen gaan waar je maar wilt. Helaas is het er nooit van gekomen, alleen had ik nooit kunnen bedenken dat ik, na 20 jaar, alsnog piloot zou worden. Een drone piloot weliswaar!

Mijn naam is Jan-Thijs Vlaskamp en ik ben naast filmmaker en fotograaf ook een drone piloot. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken! Gaaf toch? Van nature ben ik een ├ęchte techneut en gadgetfreak, dus de stap naar drones was snel gemaakt. Echter merkte ik dat het maken van standaard drone beelden steeds minder uniek werd en we er overspoeld mee werden met video’s op social media. Ik zocht een stapje verder en kwam uit bij de race drone. Een unieke manier van filmen waarbij de kijker weer een WOW-gevoel krijgt.

Het mooie van het vliegen met een race drone dat ik naast het maken van mooie beelden enorm veel adrenaline en energie krijg. Je tuurt namelijk niet op een schermpje, maar je hebt een VR bril op waar je het beeld op ziet. Je sluit je af van de omgeving en het voelt alsof je ├ęcht vliegt! Een droom die uitkomt!

THE SKY IS THE LIMIT!

Behind the scenes

Racen met een drone is gaaf om te doen, maar het is ook een uitdaging. Niemand weet eigenlijk het hoe werkt en wat ik door die gekke VR bril op mijn hoofd zie. Om een beter beeld te geven hoe ik te werk ga en hoe dit beeld eruit ziet, heb ik een kleine behind-the-scenes video gemaakt.

Benieuwd? Check de video!

ENTHOUSIAST GEWORDEN? LATEN WE SAMENWERKEN!